Due Vittorie Famiglia, uzyskany dzięki mistrzowskiemu połączeniu gotowanego moszczu z winogron Lambrusco di Sorbara oraz octu winnego będącego produktem częściowej octowej fermentacji winogron, dojrzewa w dębowych beczkach, a następnie zamykany jest w klasycznych okrągłych buteleczkach.
Produkcja wyjątkowego octu wprowadzanego na rynek w ograniczonych ilościach odbywa się w oparciu o pilnie strzeżony przepis, a ciemna bursztynowa barwa, intensywny aromat oraz smak odpowiadają za idealną równowagę między słodyczą a kwasowością, gęstością a przejrzystością oraz tworzą wyjątkowy ocet balsamiczny, który sprawia, że każda potrawa nabiera doskonałości i jakości regionu jego pochodzenia. Przy każdym użyciu ciemnobrązowy płyn spływa po ściankach buteleczki spadając kropla po kropli na potrawę i wzbogacając ją. Ocet Balsamiczny z Modeny Due Vittorie Famiglia nie zawiera barwników, konserwantów i siarczynów, tworzony jest z poszanowaniem dla przyrody i produktów pochodzenia naturalnego, ochroną dla tradycyjnych procesów produkcji oraz z pasją dla smaków Emilii.