Due Vittorie, usytuowane w sercu prowincji Modena, stanowi odzwierciedlenie serca Modeny oraz jest idealnym przykładem prawdziwej jakości przemysłu rolniczego regionu Emilia.
Due Vittorie to kwintesencja rejonu Modeny, owoc pasji i zaangażowania Davide Maletti, modeńczyka z dziada pradziada, który postanowił wyprodukować ocet balsamiczny w pełnym poszanowaniu i z dbałością o tradycję ziemi, z której pochodzi.
Gospodarstwo Due Vittorie ma swoją główną siedzibę w Soliera, w sercu obszaru słynącego z Lambrusco di Sorbara, znanego od zawsze z urodzajnych terenów wiejskich i produkcji octu balsamicznego - słynnego “Aceto Balsamico di Modena IGP”.
W gospodarstwie otoczonym winnicami, z których pochodzi surowiec, w miejscu, gdzie kultywowana jest tradycja i praca na roli, połączono cenne dziedzictwo przeszłości z nowoczesnymi technologiami.
Przedsiębiorstwo rolne Due Vittorie w swojej produkcji zwraca uwagę na autentyczność i jakość surowca, oferując tym samym ocet balsamiczny "naturalnie gęsty", posiadający certyfikat IGP [ChOG]], bez dodatków barwników i konserwantów, o naturalnym bogatym smaku - niepowtarzalnym i wybornym.
Dzisiaj modeński ocet Due Vittorie Aceto Balsamico di Modena IGP, uznawany za wyjątkowy dodatek do potraw, wykorzystywany przez najznakomitszych szefów kuchni w całym świecie, jest pośród markowych producentów we Włoszech numerem 1 w segmencie do 250 ml, jak wynika z danych dotyczących sprzedaży, publikowanych przez Nielsen od września 2010 roku.