statistiche di accesso

OCET JABŁKOWY

Dojrzewający rok w dębowych beczkach.
Otrzymywany przez powolną fermentację najlepszej jakości soku jabłkowego, w tradycyjnym procesie produkcji octu balsamicznego.

Zastosowanie

Używany podczas gotowania nadaje charakteru potrawom oraz uwalnia ich oryginalny smak i aromat nie przyćmiewając ich, a stosowany w formie naturalnej jako dodatek do sałatek bądź gotowanych zielonych warzyw, delikatnie podkreśla smak potraw stanowiąc idealne wykończenie.
Doskonale pasuje również do ostrzejszych serów, takich jak Emmental, a także słodkiego Gruyère.

Gęstość

1.2

Składniki

100% Sok z jabłek (gatunek marlene)

Nie zawiera

barwników, konserwantów i alergenów, glutenu

Kwasowość

5%

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

250 ml i 500 ml

Zawartość

Zawiera siarczyny z wyniku fermentacji, nie są dodawane

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

Ciemno bursztynowy, ciepły, przejrzysty

Zapach

Intensywny, przyjemnie octowy, wyczuwalne jabłko.

Smak

Słodko-kwaśny, okrągły, z nutami drewna, bogaty w taniny, owocowy, wyrażnie podkreślone jabłko.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

162 Kcal – 686 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

40 g

W tym cukry

40 g
Idealny by podkreślić smaki i przepisy...
 
Jedyny, otrzymywany przez tradycyjne metody produkcji octu balsamicznego: dzięki powolnej fermentacji najlepszej jakości soku z jabłek w dębowych beczkach przez 1 rok!
Metoda ta pozwala na uzyskanie pełnego produktu o charakterystycznym, silnym zapachu jabłek. Ocet posiada aksamitną, otulającą podniebienie teksturę oraz świeży, cierpki smak, który jednak nie przyćmiewa, a idealnie współgra ze swoim słodkim posmakiem. Dzięki temu jest to niezwykle wszechstronna przyprawa, pasująca do wielu rodzajów dań.

Wyróżnienie

Wyróżnienia: „Great taste” 3 gwiazdkami w 2018r!