OCET WINNY ROSE`

Najbardziej niecodzienny i zaskakujący ocet winny.

Jako jedyny otrzymywany z mieszanki czerwonych i białych winogron. Czerwonym zawdzięcza swój zaokrąglony smak, a białym nutę kwasowości.

Zastosowanie

Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sosów, dressingów, surówek, sałatek czy marynat. Szczególnie polecamy użyć go do przygotowania kaczki. Świetnie sprawdza się w diecie, dzięki zawartości kalorii przy jednoczesnym braku tłuszczu, przez co przyśpiesza metabolizm i hamuje apetyt.

Gęstość

1.01

Składniki

Wino

Nie zawiera

barwników, konserwantów i alergenów, glutenu

Kwasowość

6,1%

Temp. przechowywania

0° - 30° C

Ważność

5 lat

Dostępny w poj.:

250 ml

Zawartość

Zawiera siarczyny z wyniku fermentacji, nie są dodawane

Atrakcyjność sensoryczna

Wygląd

Różowy, błyszczący

Zapach

Intensywny, przyjemny, octowy

Smak

Delikatny, octowy – pozostawia na długo przyjemny owocowy smak

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna

23 kcal-101 kJ

Tłuszcze

0 g

W tym nasycone

0 g

Węglowodany

0,05 g

W tym cukry

0,05 g

Białko

0,1g

Posiada unikalny świeży, delikatny, owocowy smak, który dzięki niskiej kwasowości nie jest agresywny w odróżnieniu od innych octów z kategorii. Dodatkowo jego walory dopełnia cudowny, różowy kolor oraz przyjemny intensywny, octowy zapach.

Ponad to wspomaga trawienie, stymulując wydzielanie soków żołądkowych, jednocześnie zwiększając wchłanianie cennych minerałów zawartych w pożywieniu takich jak wapń i magnez. Zawiera antyoksydant resweratrol, który spowalnia proces starzenia się przez hamowanie powstawania zmarszczek , przebarwień oraz plam starczych. Posiada właściwości bakteriobójcze, które zawdzięcza zawartości kwasu octowego. Przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi w organizmie. Występują w nim także flawonoidy, które obniżają poziom cholesterolu we krwi, jednocześnie zmniejszając ryzyko wystąpienia miażdżycy oraz chorób serca.